ARWB Cross Diomedon 1 november (junioren)

Terug naar overzicht..

Het cross seizoen is weer begonnen. De openingswedstrijd werd, net als vorig jaar, door Diomedon georganiseerd. Het was stralend weer en veel warmer dan we gewend zijn tijdens een cross.

Het eerste startschot van de dag werd gegeven voor de C-meisjes Bowien, Sophie en Mirte. Bowien bleek een erg goede tempomaker voor Mirte, die voor het eerst een wedstrijd als C-junior deed. Beiden dames deden hun uiterste best en gaven alles. Bowien eindigde als 11e en nog geen halve seconde later kwam Mirte over de finish (12e). Dat Sophie een sterk zomerseizoen heeft gedraaid op de loopafstanden werd vandaag al meteen duidelijk. Waar ze vorig jaar genoegen moest nemen met een vijfde plaats in het eindklassement, ging ze nu als eerste van start. Helaas moest ze de koppositie op een gegeven moment afgeven, maar Sophie finishte knap als tweede!

Bij de C-jongens werd de tweede podiumplaats in de wacht gesleept door Menno. Hij legde de 2265 meter in razendsnel tempo af en kwam als derde over de finish. Maar misschien zit er de volgende keer nog wel iets meer in, aangezien de achterstand op nummer twee erg klein was. Maar ook hier een mooie vooruitgang voor Menno. Waar hij vorig jaar nog 8:51 minuten deed over dit parcours waren het er nu slechts 8:16 minuten! Ook vooruitgang voor Sam. Niet qua plaats, want hij werd net als vorig jaar zevende. Maar wel qua tijd: een mooie zes seconden sneller.

Bij de D-junioren meisjes waren Evi en Aniek met elkaar in een strijd verwikkeld. Het bleek een erg spannende wedstrijd. Vorig jaar was het nog Aniek die deze tweestrijd meestal won, maar nu was het de beurt aan Evi. Met een kleine voorsprong kwam zij als 14e over de finish, even later dus gevolgd door Aniek (16e).

Bij de D-junioren maakte Jamile zeer grote indruk. Hij ging als een speer van start, wellicht iets te hard maar zeker erg gedurfd. En dat betaalde zich uit in een prachtige vierde plaats. Als hij volgende keer zijn race iets beter indeelt, wordt hij zeker derde. Dat scheelde vandaag slechts een halve seconde. Slechts 5 seconden na Jamile kwam Youri over de streep. Een uitstekende prestatie, want dit was pas zijn eerste wedstrijd als junior. 

In de middag was het de beurt aan de oudere junioren. Om half 1 klonk het startschot voor de meisjes. Zowel bij de B-junioren als A-junioren stonden er twee DJA atletes op het podium. Bij de B-junioren was er een tweede plaats voor Fleur die haar race goed indeelde. Even later kwam Eva als derde over de streep, die in haar eerste atletiekwedstrijd ooit meteen al een podiumplaats veroverde. Suzanne viel net buiten het podium en finishte als vierde. A-juniore Manon werd, mede dankzij haar snelle start, tweede. Zus Sanne werd derde. Bij de jongens was er de winst voor B-junior Joris. Een geweldig begin van de competitie voor Joris, die vorig jaar nipt het podium miste in het eindklassement met een vierde plek.