ARWB Cross Diomedon 1 november (pupillen)

Terug naar overzicht..

We zijn weer begonnen!

Na een hele maand zonder wedstrijden, is de honger bij de pupillen langzaam gegroeid. Weliswaar is er lekker getraind, maar zijn de atleetjes toe aan een wedstrijd om weer eens te kunnen laten zien wat ze kunnen.

De Diomedon-cross is vandaag het toneel voor de eerste krachtmeting van deze winter.

DJA levert deelnemers in alle categorieën, dus van mini-pupil tot A-pupil, zowel jongens als meisjes! En ze hebben het allemaal erg goed gedaan, de één zelfs nog beter dan de ander, met ook vandaag een aantal ereplaatsen!

Een snel rondje:

  • Floor is er voor het eerst bij. Deze mini-pupil heeft er duidelijk zin in en finisht als snelste meisje!
  • Ook bij de jongens een mini-pupil en ook daar niet de minste: Jurre loopt zich net als Floor naar een podiumklassering.
  • Ook bij de C-meisjes zien we een debutante in de persoon van Amy. Deze kleine meid moet nog een beetje wennen, maar kan terugkijken op een knappe eerste wedstrijd!
  • De laatste debutant strijd bij de C-jongens. Jelle staat hier samen met Karsten aan de start. Beide mannen lopen zich in de top zes! Kanjers!
  • Milou heeft het wat zwaarder in het grote deelnemersveld met jongens en meisjes B-pupillen. Het geweld van de snelle jongens maakt indruk, maar ondanks dat heeft Milou een keurige race gelopen.
  • Bij de jongens B-pupillen hebben we een arsenaal aan toppers aan de start. Achtereenvolgens eindigen Aiden, Jim, Tobias, Quinten en Niels op de plaatsen 2 t/m 6. Een indrukwekkende prestatie en doelstelling om de volgende keer te herhalen. Bovendien willen we dan ook Bram terug zien in dit rijtje. Dit keer had hij het wat zwaarder en moest bij de start al snel het onderspit delven tussen de grotere jongens. Bovendien verstapte hij zich, wat de race er ook niet makkelijker op maakte.
  • Anouk loopt een mooie race bij de A-meisjes en eindigt als tweede. De concurrentie is duidelijk sterker geworden, wat een lastig jaar kan betekenen voor onze loopster. We gaan er dus aan werken om een vloeiendere loop te ontwikkelen.
  • Net als de jongens B-pupillen, hebben ook onze A-jongens heel veel indruk gemaakt. Bart gelooft eindelijk in zichzelf en zet zijn grote motor, fluwelen looptechniek en watervlugge benen om in een gouden race. Daan voert van begin tot eind de wedstrijd aan, slaat onderweg een aanval van een concurrent af, maar moet de winst aan Bart laten. Voor deze 1e jaars A-pupil is dat prima. Hij mag meer dan trots zijn op een fantastische race.
  • Joey loopt ook een stuk sneller dan vorig jaar, maar kan nog steeds stukken sneller. De winst zit voor deze pupil in een krachtigere loop, met wat meer paslengte. Ook daar gaan we aan werken!
  • Ruben overtreft zichzelf. Deze pupil wordt steeds ervarener en leert zijn race beter in te delen, wat hem vandaag een knap resultaat oplevert.

Het groen-wit hebben we weer veelvuldig vooraan kunnen zien, met een aantal podiumplaatsen. De overmacht van onze B-jongens (met helaas nog geen 1e plaats) en de dominantie van de A-jongens leverde prachtige wedstrijden op.

Conclusie: de eerste cross van deze winter was top!

Groeten,

Jeroen