ARWB Cross AVS'90 22 november (junioren)

Terug naar overzicht..

De tweede ARWB cross van het seizoen werd gehouden door AVS’90 te Standdaarbuiten. De cross staat erom bekend erg modderig te zijn als het geregend heeft. En aangezien het heel de week geregend had, betekende dat een loodzwaar parcours voor de deelnemers.

Wederom was het aan de C-meisjes om de dag te openen. En wederom stonden daar Sophie, Bowien en Mirte aan de start, ditmaal versterkt door Ankie. Het modderige en loodzware parcours lag Ankie niet echt en ze was al snel uitgeput. Toch finishte ze mooi halverwege het veld als 11e. Ook voor Bowien bleek het een lastig parcours. Ze moest helaas halverwege opgeven, nadat ze op een boomstronk stapte en haar knie blesseerde. Mirte heeft al een tijdje last van haar enkel. De ongelijke ondergrond is dan niet ideaal. Toch liep ze de cross helemaal uit en finishte als 16e. Sophie had ook vandaag weer weinig problemen om de tweede plaats veilig te stellen. In een ontspannen pas verstrekte ze vandaag haar klassementspositie. 

Bij de C-jongens was het Menno die zich vooraan in het veld meldde. De race verliep nog niet helemaal optimaal en het gat met de top drie was iets groter dan gehoopt. Toch mag hij tevreden zijn met de vierde plaats, die hij door middel van een goede eindsprint binnen sleepte. Siem miste de eerste cross, maar was vandaag weer present. Zijn loopstijl is in een jaar zeker vooruit gegaan en hij eindigde als 14e in zijn eerste wedstrijd als C-junior.

Vier D-meisjes van DJA liepen vervolgens hun cross. Tessa’s optreden was erg indrukwekkend. Haar techniek is geweldig vooruitgegaan. In een zeer soepele en ontspannen tred legde ze de 1600 meter maar liefst 24 seconden sneller af dan nummer twee. Er zat zelfs nog een eindsprintje in en nog steeds leek ze niet moe. Super! Voor Tess en Indy was het de eerste cross van het seizoen. Waar Indy vorig jaar steeds voor Tess finishte, was het nu andersom. Tess eindigde als 20e en Indy als 23e. Vlak achter Indy finishte Aniek als 24e.

Bij de D-junioren ging Jamile wat voorzichtiger van start vandaag. Misschien wel iets te voorzichtig, want hij leek nog veel over te hebben aan het einde. Met een negende plaats eindigde hij nog mooi in de top 10. Slechts enkele seconden na Jamile kwam Youri over de streep. Ook voor hem dus alweer een top 10 klassering. Voor Daan was het zijn eerste wedstrijd ooit. Hij liep een prima wedstrijd en eindigde als twaalfde. 

Nadat de pupillen hadden gelopen, met enkele zeer mooie prestaties, was het de beurt aan de oudere junioren. De dames moesten een stuk verder lopen dan tijdens de eerste cross. Suzanne hield ruim twee kilometer lang de vierde plek vast, maar kwam na drie kilometer toch als vijfde over de streep. Bij de A-junioren was het Sanne die geen probleem had met 4 kilometer. Ze kwam dan ook als eerste over de finish. Bij de jongens liep Olivier ontspannen naar een vierde plaats. Joris legde de 4 kilometer als snelste af en pakte de eerste plaats, net zoals zijn jongere zus al eerder op de dag deed.