Sylvestercross Soest 31 december 2015

Terug naar overzicht..

Met dank aan Ilse Sprenkels (moeder van Daan):Daan in actie

In het “crosswereldje” wordt de Sylvestercross als één van de mooiste crossen van het seizoen genoemd. Dat wilde Daan van Dessel wel eens meemaken. Deze cross vindt plaats op de laatste dag van het jaar. Aangezien er 2940 deelnemers in de voorinschrijven hadden aangemeld en er nog een 900 na-inschrijvingen werden verwacht en Soest niet bepaald om de hoek ligt besloot het gezin om 30 december alvast af te reizen naar Soest en te overnachten in de buurt.

30 december 2015 gingen we samen met Daan zijn startnummer ophalen bij de organisatie (AV Pijnenburg).  Daan kreeg een mooi startnummer met zijn naam erop bedrukt. Na het ophalen gingen we gelijk maar even de omgeving bekijken. We zagen een prachtig parcours over bospaden en door zwaar mul stuifduin-zand.  Daan had er veel zin in.

Na een goede ontbijt vertrokken we 31 december rond 8:15 richting het parcours. Daan moest als 3e groep starten. Met 69 deelnemers in zijn A-categorie was het dringen aan de start. Maar Daan heeft genoeg ervaring om te weten hoe je je ruimte moet verdedigen om een goede start te kunnen maken. Hij had immers van zijn trainer Jeroen de boodschap meegekregen om zo snel mogelijk te starten. Maar dat advies hadden er vele gehad.

 Daan vertrok fanatiek en probeerde gelijk in de voorste groep weg te komen. Na de start in het zware stuifduin-zand had Daan de 3e positie genomen toen de parcours overging in de bospaden. De eerste 800 meter kon hij deze positie volhouden maar daarna werd hij twee keer ingehaald door net sterke lopers. Het einde van het parcours eindigt in een stevige beklimming in de zware duinen en na 1100 meter was het nog even goed 100 meter aanbikkelen om de 5e positie vast te houden. Maar hier slaagde Daan in. Hij eindige op de 5e plaats in een mooie tijd van 5:21.

Daan heeft veel ervaring opgedaan en aangezien hij dit jaar 1e jaars A-pupil is wil hij volgend jaar zeker weer meedoen.

C:\Users\Jeroen\Documents\01  Atletiek (DJA Zundert)\02  Jeugd\04  Wedstrijden\04  Foto's wedstrijden\20151231  Sylvestercross Soest