Ik ben pas een paar maanden lid van DJA sinds wij hier in Wernhout zijn komen wonen en train in de groep van Ed Sligchers. Sinds vorige week donderdag hoor ik bij de masters 70-74.
Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aande NYCM. Precies 10 jaar geleden heb ik daar ook gelopen (lid van Sprint) en ben daar toen 2e geworden bij de M60 in 3.04. Deze keer heb ik weer het podium gehaald en wel het derde treedje met 3.32. De eerste finisher was ene Gene Dykes uit Philadelphia achter wie ik 2e ben geworden in Boston in 2016. Hij is tevens wereldrecordhouder bij de M70 met een tijd van 2.56 en liep nu 3.11 op het zware parkoers van NY.
Gisteravond, wij waren nog maar net thuis uit Amerika, belde Bert Pessink van Runnersworld en Runnersweb al op voor een interview wat vandaag al op Runnersweb is gepubliceerd.
Het was weer een zeer intense ervaring. Natuurlijk vanwege het parkoers met start op de Verrazzano Narrows Bridge en First en Fifth Avenue en de finish in Central Park maar nog meer door het oorverdovende gejuich van zo’n paar miljoen toeschouwers. Tot aan km 30 liep ik nog op een schema van 3.20 maar door een opspelende hamstring moest ik het tempo laten zakken om in ieder geval de finish te halen en dankzij een laatste aanzet in Central Park bleef ik een Chinese loper 36 seconden voor.
Groet, Frans Bekers