#geenstreepdoordja – DJA Zundert

#geenstreepdoordja

Beste leden en vrijwilligers, 

Ik schrijf jullie omdat wij, het bestuur, hulp zoeken. Eigenlijk moet ik zeggen: DJA zoekt hulp. Op de website staan diverse vacatures binnen DJA maar ik wil het nu graag even over het bestuur hebben. In het voorjaar 2023 zullen er 2 bestuursleden afscheid nemen en dat maakt dat we dan nog over blijven met een bestuur van 2 personen. Dat is niet genoeg. Reden voor zorg is nu dus zeker aanwezig. 

Het komt altijd wel goed, er staat vast iemand op! Maarja, wat nu als dat niet zo is? Dat zal ik jullie proberen uit te leggen. Een vereniging als DJA draait op zijn vrijwilligers. De werkploeg zorgt voor een veilige en goedgekeurde accommodatie, voor een likje verf en het snoeien van de heg etc etc. De wedstrijdorganisatie is de kern van onze atletieksport, het verzorgen van wedstrijden. De EHBO-coördinator zorgt daarbij voor de veiligheid. De trainers zorgen voor onze leden. De ledenadministratie houdt alles netjes bij van deze leden. De RSC zorgt voor de wandeltochten, voor het stukje wandelsport wat steeds meer in opmars is. Ook de kuiergroep en de power walking, nog niet zo lang een onderdeel van DJA, draagt bij aan een stuk van onze vereniging. 

Dit draait en daar hoeft het bestuur zich echt niet steeds in te mengen of mee te bemoeien toch? Maar wat doen wij dan wel?  

Wij sturen aan, zijn contactpersoon, handelen de inkomende berichten af. Wij nemen deel aan interne en externe vergaderingen, we nemen besluiten in het belang van DJA. Wij komen op voor DJA als dat nodig is. We overleggen en brengen alles samen van wat wij horen, zien, lezen. Van wat er binnenkomt via mail, via telefoon, of ter ore is gekomen. We vangen alle losse zaken op en maken er 1 geheel van. Met te weinig of geen bestuursleden wordt dit los zand. Wie coördineert? Wie is aanspreekpunt? Waar kunnen externen zoals Moerse Boys, gemeente, etc zich toe richten? En belangrijker nog; wie zorgt er dan voor dat de dingen niet langs elkaar heen lopen? 

Zonder bestuur komt er uiteindelijk een streep door DJA.  

Dus mensen, sta op! Als er geen bestuur is, en niemand de ingekomen berichten beantwoord, als er niemand is die de rekeningen betaald, als er geen aanspreekpunt meer is. Dan wordt alles drijfzand en komt het voortbestaan van DJA in gevaar. Sta op en kom ons helpen. #geenstreepdoordja.

Namens het bestuur,
Anouk Vermeiren
Voorzitter
Deel dit bericht:
WhatsApp

Activiteiten

Bingo

Bekijk alle activiteiten

Instagram

Facebook