Lopen kan bij DJA op alle mogelijke niveaus, naast atleten zijn er ook een groot aantal recreatieve lopers. Het recreatieve lopen gebeurt zonder prestatiedruk, het sociale aspect staat in deze groepen bovenaan.

Atleet – recreant? Het verschil tussen een atleet en recreant is niet het niveau, het is slechts een ander soort lidmaatschap. Een recreant mag niet deelnemen aan officiële (baan-)wedstrijden onder de vlag van de Atletiek Unie (AU). Bij sommige wedstrijden mag je wel buiten mededinging meelopen (je prestatie wordt wel gemeten, maar komt niet op de officiële uitslagen van de AU). Bij wegwedstrijden en stratenlopen lopen atleten en recreanten samen.

2 trainingen per week! In totaal vinden 2 recreatieve trainingen per week plaats. In het zomerseizoen één training op de DJA atletiekaccommodatie en één training daarbuiten (op de weg of in het bos). In het winterseizoen is de training buiten de accommodatie altijd op de weg, vertrek vindt vanaf verschillende locaties plaats. 2 groepen per week! Er zijn twee trainers en dus ook meerdere mogelijkheden. Eén groep traint op dinsdag op de baan en donderdag daarbuiten, de andere groep precies andersom. Je hoeft niet te kiezen voor één groep, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om 2x op de baan mee te trainen.

Afstand lopen of juist niet? De trainingen zijn gericht op het lopen van wat langere afstanden en hebben als doel je prestatie te verbeteren op wedstrijden vanaf 5000 meter. Wil jij alleen maar je conditie verbeteren of behouden, of gewoon lekker je hoofd leegmaken, dan ben je ook meer dan welkom. De trainingen zijn voor iedereen geschikt omdat je deze op je eigen niveau kunt uitvoeren.

Vrijblijvend! Je mag vrijblijvend 4 weken meetrainen zonder verdere verplichtingen. Wil jij jezelf graag voorbereiden op wegwedstrijden, of wil jij alleen maar gericht aan je conditie werken: kom gerust eens kijken op één van de avonden.

Gediplomeerde trainers. Brigitte Kapiteijn en Jeanne van den Berg houden van de uitdaging: “jou het plezier van het lopen te laten ervaren”.

Trainingstijden: Dinsdag en donderdag van 19.30 tot 21.00 uur.