Technische groep

Deze groep bestaat uit atleten, in de categorieën masters, senioren en A/B-junioren. De training is speciaal gericht op de sprintonderdelen, vanaf 100 t/m 800 meter. Tevens komt het onderdeel hordenlopen aan bod tijdens de trainingen en wedstrijden. Verder de springonderdelen: hoogspringen, verspringen en hinkstapspringen en het werpen: kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.

De trainer is Niels Hanegraaf.

Trainingstijden: Maandag, woensdag en vrijdag 19.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00-12.00 uur.

Loopgroep voor de korte- en lange afstanden

De korte- en lange afstandsgroep heeft tot doel om de afstanden van 100 tot en met 42.195 meter (afstand hele marathon) te lopen en te trainen. Als je kiest voor deze groep betekent dat, dat er veel gewerkt gaat worden aan je snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en vooral aan je looptechniek. Dit alles onder leiding van een gediplomeerd deskundige trainer. Het hoofddoel in deze groep ligt zowel op de baan als op de weg. Tevens wordt er ook getraind voor de crossen in het bos, maar deze zijn meestal ter voorbereiding op het zomerseizoen. Iedereen die 15 jaar of ouder is en graag kiest voor het lopen van de korte- of/en lange afstanden is van harte welkom bij deze groep. Momenteel bestaat de groep uit mensen vanaf 15 jaar. Er wordt 2 keer per week centraal getraind. Zowel in het zomer- als winterseizoen vinden allebei de trainingen op de DJA atletiekaccommodatie plaats. De meeste atleten krijgen van de trainer een persoonlijk trainingsschema voor eventuele trainingen die zij graag voor zichzelf willen doen, buiten deze centrale trainingen om. Je kunt vrijblijvend 4 weken meetrainen in deze groep, zonder verdere verplichtigen.

Trainer hiervan is Ed Sligchers.

Trainingstijden: Maandag en woensdag van 19.30 tot 21.00 uur.

Loopgroep voor de lange afstanden

De lange afstandsgroep heeft meer als doel om de afstanden vanaf 5000 meter en meer te lopen, soms op de baan, maar vooral wegwedstrijden, zoals 5 Engelse mijlen, 10 km, 10 Engelse mijlen, halve marathon, marathon enz. Wanneer je kiest voor deze groep, ga je ook hier, onder leiding van een gediplomeerd trainer, werken aan je kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. Het sociale aspect staat in deze groep bovenaan maar daarnaast zal deelname aan wegwedstrijden in deze groep gestimuleerd worden. Ook wordt er getraind voor de crossen in bos. Iedereen die graag kiest voor het lopen van langere afstanden is van harte welkom bij deze groep. Momenteel bestaat de groep uit mensen in de leeftijd van 18 tot 60 jaar. Er wordt 2 keer per week getraind. In het zomerseizoen vindt één training op de DJA atletiekaccommodatie plaats en één training wordt buiten de accommodatie gegeven. In enkele gevallen wordt vanaf een andere locatie vertrokken. Daarnaast is de mogelijkheid om op zondagmorgen in groepsverband een duurloop te lopen. De trainer maakt iedere maand een trainingsschema voor de trainingen. Je kunt vrijblijvend 4 weken meetrainen zonder verdere verplichtingen. Wil je dus graag jezelf voorbereiden op wegwedstrijden, of wil je alleen maar gericht aan je conditie werken: kom gerust eens kijken.

Trainer hiervan is Brigitte Kapiteijn.

Trainingstijden: Dinsdag en donderdag van 19.30 tot 21.00 uur.