Jeugd – DJA Zundert

Jeugd

Categorie indeling

Trainingstijden jeugd

Aanmelden

Mocht u uw zoon/dochter willen aanmelden als nieuw lid bij DJA, dan kunt u contact opnemen met de trainer van de betreffende leeftijdscategorie.
Uw zoon/dochter mag altijd 4 weken gratis mee trainen, zodat hij/zij rustig kan bekijken of het leuk gevonden wordt.
Daarna vindt pas de officiële inschrijving plaats. U vult het inschrijfformulier in en daarin vindt u ook meer informatie omtrent de inschrijving.

Afmelden

Wanneer u uw zoon/dochter af wilt melden bij DJA, dan moet dat schriftelijk gebeuren bij Inge van der Meulen, Willem Passtoorsstraat 37, 4881 BN  Zundert
Graag ook de trainer inlichten van de afmelding!

Jeugdtrainingen

Voor de jeugd U8 tot en met U16 (7 t/m 15 jaar) wordt er twee keer per week één uur training gegeven. In het winterseizoen traint de jeugd in sporthal ‘Onder de Mast’ in Zundert, op de accommodatie en/of in het bos ‘de Krochten’ in Wernhout. In het zomerseizoen wordt er twee keer per week op de DJA accommodatie aan de Akkermolenweg getraind. Klik hier voor meer info over de trainingstijden. De jeugd U18 en U20 traint 4 keer per week 2 uur. Zowel in het zomer- als winterseizoen traint deze groep op de accommodatie, waar zij werken aan hun conditie, kracht en techniek.

Doelstelling

DJA streeft er naar haar jeugdleden een zodanige opleiding of begeleiding te geven, dat zij technische eindvormen van alle atletiekonderdelen beheersen. Hierbij hoort ook een technische loopvaardigheid en conditionele inhoud. Dit alles wordt op een speels-prestatieve manier aangeboden, waarbij het plezier in de sport steeds voorop staat. De jeugdtrainers werken volgens een bepaald opleidingsplan waardoor een verantwoorde doorstroom gewaarborgd is.

Jeugdwedstrijden

Bekijk hier de wedstrijdregels voor de jeugd.

Deelname aan wedstrijden wordt gestimuleerd, maar is niet verplicht. Competitiewedstrijden, ARWB-kampioenschappen en thuiswedstrijden zijn altijd onder begeleiding van de train(st)ers. Bij andere (open) wedstrijden kunnen de train(st)ers aanwezig zijn.

Wedstrijden in het zomerseizoen:

  • U8 tot en met U12: twee competitiewedstrijden op de atletiekbaan, gevolgd door een eventuele finale.
  • U20: drie competitiewedstrijden op de atletiekbaan, gevolgd door een eventuele finale.
  • ARWB-kampioenschappen voor U8 tot en met U16.
  • Interregiowedstrijd. Hiervoor worden de tijdens competitiewedstrijden, kampioenschappen en andere vooraf aangegeven wedstrijden, best presterende U8 tot en met U16 geselecteerd.

Wedstrijden in het winterseizoen:

  • 5 ARWB-crossen in het bos (competitiewedstrijd).

Verder zijn er in de zomer nog een aantal open baanwedstrijden waaraan men kan deelnemen en in de winter zijn er de indoorwedstrijden. Per seizoen wordt een wedstrijdkalender gemaakt zodat men tijdig op de hoogte is.

De jeugdcoördinator is Ronald Cockx telefoonnummer 06-15222101

Het dragen van clubkleding tijdens competitiewedstrijden is verplicht!

Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Instagram

Facebook