Wandelgroepen/gymgroepen/g-groep – DJA Zundert

Wandelgroepen/gymgroepen/g-groep

Gymgroep onder leiding van Corry

Maandagavond wordt er gymles gegeven van 19.00 uur tot 20.00 uur. De gym wordt gegeven in de gymzaal van Mencia Sandrode aan de Akkermolenweg 2d onder leiding van Corry.

Gymgroep onder leiding van José Lambregts

Op woensdagochtend wordt er tussen 09.00 uur en 10.00 uur gym gegeven in sporthal “Onder de Mast”.

Men begint de les met een warming-up d.m.v. allerlei loopoefeningen in de zaal. Ieder doet dit op haar eigen tempo. Daarna volgen spierversterkende oefeningen. Ook hier geldt: alles mag, niets moet. Dit is i.v.m. de beperkingen die sommigen hebben. Bij de één is dat de schouder, bij de ander een knie of iets anders. We sluiten de les af met een spel, waarin iedereen zijn overgebleven energie kwijt kan. Daarna volgen nog wat rek- en strekoefeningen om spierpijn te voorkomen.

De groep bestaat uit dames in de leeftijd van ± 30 jaar tot ver in de 70 jaar en staat onder leiding van José Lambregts-Ooms, tel. 076-5973153.

Wandelgroep onder leiding van Annie Roelands

Woensdagavond wandelen

Iedere woensdagavond vertrekken we om 19.00 uur voor een wandeling van 2 uur. In de winter vertrekken we vanaf de DJA accommodatie. In de zomermaanden vertrekken we vanaf verschillende locaties. Bekijk hier de lijst van vertrekplaatsen. De begeleidster is Annie Roelands, tel. 076-5973380.

Dinsdagmiddag wandelen

Bij de dinsdagmiddag-groep gaan we er van uit dat iedereen mee moet kunnen wandelen. Het tempo wordt aan de groep aangepast. Er wordt elke week een andere route gekozen. Deze wandelgroep telt momenteel ongeveer 21 leden, variërend in de leeftijd van 30 tot achter in de zestig jaar. We vertrekken iedere maand vanaf een andere locatie waar men op eigen gelegenheid naar toe kan komen.

Kijk hier voor de vertrekplaatsen.

Er wordt vaak over onverharde wegen en bospaden gelopen en we proberen de bebouwde kom zoveel mogelijk te vermijden, zodat we volop kunnen genieten van de mooie natuur die de gemeente Zundert ons te bieden heeft. Ook in de vakanties wordt er gewandeld. Voor de liefhebbers drinken we na het wandelen nog ergens koffie als daar de gelegenheid voor is. Dit is vrijblijvend en op eigen kosten.

De begeleidster is Annie Roelands, tel. 076-5973380.

Zondagmorgen G – Wandelgroep

Dit is een wandelgroep voor mensen met een beperking. De deelnemers komen uit Prinsenbeek/Etten-Leur/Breda/Ulvenhout/ Terheijden/Rijsbergen/Zundert/Teteringen en Oudenbosch. We wandelen een keer in de drie weken van 10.00 uur tot 11.00 uur. Omdat deze mensen met een deeltaxi komen is het wel belangrijk dat er iemand van de begeleiding een uur vóór vertrek aanwezig is. DJA heeft twee vaste begeleiders en ook vanuit Rijsbergen zijn er twee die er altijd zijn. verder hebben we een groep vrijwilligers die elkaar afwisselen, zodat we altijd met 9 mensen in totaal zijn. In januari hebben het 10 jarig bestaan van deze groep gevierd, dit was een geslaagde ochtend.
Zou je ook als vrijwilliger mee willen gaan neem dan contact op met Annie Roelands 076-5973380.

Bij alle wandelgroepen zijn er nog deelnemers welkom.

Diverse wandellinks:

Landelijk Wandelprogramma

Zoek een dagwandeling

Wandelsportvereniging Wiego, Breda

De Vierdaagse van Nijmegen

De st. Jansstappers, Wildert Essen

Natuurvrienden Zoersel

100 km Dodentocht, Bornem

www.wandel.startpagina.nl

Wandelen in België

Activiteiten

Bingo

Bekijk alle activiteiten

Instagram

Facebook