Wandelgroepen/gymgroepen/g-groep – DJA Zundert

Wandelgroepen/gymgroepen/g-groep

Gymgroep onder leiding van Corry

Maandagavond wordt er gymles gegeven van 19.00 uur tot 20.00 uur. De gym wordt gegeven in de gymzaal van Mencia Sandrode aan de Akkermolenweg 2d onder leiding van Corry.

Wandel ook mee met DJA

De atletiekvereniging van DJA heeft een vijftal wandelgroepen: de dinsdagmiddag wandelgroep, de woensdagavond wandelgroep, de G-groep, de Kuiergroep en de Powerwalking-groep. Het zijn allemaal gezellige groepen en bij alle groepen zijn nieuwe leden/wandelaars welkom!

De dinsdagmiddag wandelgroep wandelt van 13.15 uur tot 14.15 uur vanuit wisselende startplaatsen. Er wordt gewandeld op een rustig tempo over verharde en onverharde wegen en paden. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Carla Zagers (06-57324977).

De woensdagavond wandelgroep wandelt van 19.00 uur tot 21.00 uur in een flink wandeltempo. In de wintermaanden wordt er gestart vanaf de DJA accommodatie aan de Akkermolen en wordt er alleen op verharde wegen gewandeld. In de zomermaanden wordt er op wisselende locaties gestart en wordt er over verharde en onverharde paden gewandeld. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Koos Roza (06 20227995)

De G-groep is een wandelgroep voor mensen met een beperking. DJA heeft al bijna 15 jaar deze G-groep. De wandelaars voor deze G-groep komen met taxi’s vanuit Zundert, Rijsbergen, Oudenbosch, Breda, Prinsenbeek, Bavel, Terheijden, Etten-Leur en Baarle-Nassau. Er wordt één keer in de 3 weken gewandeld op een zondag van 10.00 uur tot 11.00 uur. De wandelaars moeten wel zelfstandig kunnen wandelen, echter omdat het wandeltempo niet voor iedereen hetzelfde is, wordt er in 2 groepen gewandeld: een korte en een langere afstand. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Carla Zagers (06-57324977).

De Powerwalking-groep is een bewegingsvorm waarbij in een stevig tempo gewandeld wordt met intensief meebewegen van de armen. Het wandelen wordt afgewisseld met krachtoefeningen waardoor de spieren sterker worden en de houding verbeterd wordt. Er wordt dus aan uithoudingsvermogen en kracht gewerkt en dat alles lekker in de buitenlucht. Powerwalking is geen hardlopen (en zeker ook niet gewoon wandelen). Omdat altijd 1 been aan de grond blijft is het minder belastend voor de gewrichten en kan (bijna) iedereen het dus doen. De Powerwalking-groep wandelt elke maandagavond en woensdagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur. Het vertrek is vanaf de accommodatie van DJA. Voor informatie mail naar powerwalking@dja-zundert.nl

De Kuiergroep is een wandelgroep voor mensen met dementie, die nog wel zelfstandig kunnen wandelen al dan niet met een rollator. Er wordt om de 14 dagen op vrijdagmiddag gewandeld van 14.00 uur tot 15 uur. En het vertrek is vanaf de accommodatie van DJA. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Karin van den Broek (06-11167667)

 

Diverse wandellinks:

Landelijk Wandelprogramma

Zoek een dagwandeling

Wandelsportvereniging Wiego, Breda

De Vierdaagse van Nijmegen

De st. Jansstappers, Wildert Essen

100 km Dodentocht, Bornem

www.wandel.startpagina.nl

Wandelen in België

Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Instagram

Facebook