Hoi allemaal,

De afgelopen maanden stonden in het teken van de aanvraag, de inbreng en het besluit ten aanzien de noodzakelijke renovatie van onze accommodatie. Ik ga in dit bericht niet opsommen hoe en wat er allemaal is gebeurd; de meesten van jullie zijn hiervan ongetwijfeld op de hoogte. Ik kijk dus niet terug, maar werp een blik op de nabije toekomst.

Aanstaande dinsdagavond (24 november) moet het gaan gebeuren. Op die avond maakt de besluitvorming mbt de renovatie wederom deel uit van de agenda van de gemeenteraad. De motie die is ingediend door VVD, Dorpsbelangen en ONPL is aangenomen. In deze motie roepen zij het college cq. wethouder Zopfi op om het originele voorstel op een aantal punten te wijzigen. Het college heeft inmiddels gehoor gegeven aan deze oproep en heeft een nieuw voorstel aangeboden. Dit nieuwe voorstel vanuit het college cq. wethouder Zopfi lees je hier: aangepast voorstel.

Hoewel verschillende media al zijn uitgegaan van een besluit, is dat nog zeker niet het geval. Er zal dus eerst nog een debat plaatsvinden; het aangepaste voorstel vanuit het college zal worden besproken. De VVD, Dorpsbelangen en ONPL zullen er naar alle waarschijnlijk nog allerlei dingen over willen zeggen; het is mijn verwachting dat zij zich met name uitspreken over het zelfbeheer. Daarnaast verwacht ik ook inbreng van andere politieke partijen. Oftewel: het kan best wel eens een spectaculair slotakkoord worden.

En dat is allemaal prima; politiek voer je (voor zover ik er verstand van heb) ook voor ‘de bühne’. Dus als deze volksvertegenwoordigers daar behoefte aan hebben: gewoon doen. Het gaat uiteindelijk om het besluit. En dan in het bijzonder om één woord: VOOR! Voor de renovatie. Voor atletiek in Zundert. Voor DJA.

Ik spreek de hoop uit dat we ons direct na 24 november kunnen opmaken voor een complete renovatie van onze accommodatie en vertrouw om die reden op het gezonde verstand van de 19 democratisch verkozen leden van de gemeenteraad. #geenstreepdoordja

De vergadering zal op een digitale wijze plaatsvinden en is via een livestream te volgen. Dat kan dinsdagavond vanaf 20.00 uur via deze link: Vergadering Het Besluit 24-11-2020 

Met hoopvolle groet,

Namens het bestuur

Wesley van Steen

voorzitter